Zdrowe odżywianie

Miód lipowy czy nawłociowy? Porównujemy oba produkty!

Zdrowe odżywianie

Miód, ten naturalny nektar pszczół, jest nie tylko słodkim dodatkiem do naszych potraw, ale przede wszystkim prawdziwym skarbem natury,...
Read More

Popularne produkty spożywcze, których nie można jeść przy nietolerancji histaminy

Zdrowe odżywianie

Histamina to hormon naturalnie występujący w organizmie człowieka. Drugim źródłem histaminy jest żywność, między innymi niektóre...
Read More

Czy wzmożone pragnienie w ciąży jest powodem do niepokoju?

Zdrowe odżywianie

Kobiety będące w ciąży bardzo często martwią się zjawiskiem wzmożonego pragnienia. Tymczasem jest ono zupełnie fizjologiczne i...
Read More

Zioła na uchyłki jelita grubego

Profilaktyka, Zdrowe odżywianie

Uchyłki jelita grubego to dolegliwość, która rozwija się na skutek zagłębiania błony śluzowej jelita w warstwę mięśni. Skutkuje...
Read More

Maślanka a kefir, co je różni?

Zdrowe odżywianie, Diety i sport

Pomimo tego że maślanka i kefir to dwa całkowicie odmienne produkty spożywcze, to jednak należą one do tej samej grupy –...
Read More

Co to jest tofu? Kto nie powinien go jeść? Czy tofu jest zdrowe?

Zdrowe odżywianie, Diety i sport

Tofu jest twarogiem, które wytwarza się na bazie mleka sojowego. Na rynku dostępnych jest kilka jego rodzajów, co dla osób...
Read More

Mleko skondensowane a zagęszczone, co je różni?

Zdrowe odżywianie

Wśród miłośników deserów mleko skondensowane niezmiennie cieszy się ogromną popularnością. Co ciekawe, niesłodzone mleko można...
Read More
Close