Miód lipowy czy nawłociowy? Porównujemy oba produkty!
Miód, ten naturalny nektar pszczół, jest nie tylko słodkim dodatkiem do naszych potraw, ale przede wszystkim prawdziwym skarbem natury,...
Popularne produkty spożywcze, których nie można jeść przy nietolerancji histaminy
Histamina to hormon naturalnie występujący w organizmie człowieka. Drugim źródłem histaminy jest żywność, między innymi niektóre...
Czy wzmożone pragnienie w ciąży jest powodem do niepokoju?
Kobiety będące w ciąży bardzo często martwią się zjawiskiem wzmożonego pragnienia. Tymczasem jest ono zupełnie fizjologiczne i...
Zioła na uchyłki jelita grubego
Uchyłki jelita grubego to dolegliwość, która rozwija się na skutek zagłębiania błony śluzowej jelita w warstwę mięśni. Skutkuje...
Maślanka a kefir, co je różni?
Pomimo tego że maślanka i kefir to dwa całkowicie odmienne produkty spożywcze, to jednak należą one do tej samej grupy –...
Co to jest tofu? Kto nie powinien go jeść? Czy tofu jest zdrowe?
Tofu jest twarogiem, które wytwarza się na bazie mleka sojowego. Na rynku dostępnych jest kilka jego rodzajów, co dla osób...
Mleko skondensowane a zagęszczone, co je różni?
Wśród miłośników deserów mleko skondensowane niezmiennie cieszy się ogromną popularnością. Co ciekawe, niesłodzone mleko można...